Goldfren dobio prestižnu nagradu Gazele

Nagrade Gazele za ovu regiju dodijeljene su 25. listopada, a Business.hr projekt Gazele organizira već šestu godinu zaredom sa svojim partnerima.

Okupljene poduzetnike pozdravio je gradonačelnik Opatije Ivo Dujmić, koji je kazao kako je ova nagrada još vrjednija jer su je tvrtke zaslužile u vrijeme recesije. Kako i sam dolazi iz privatnog sektora, kazao je da razumije probleme poduzetnika, a često je problem i što se na poduzetnike ne gleda u pozitivnom svjetlu.

Dodjeli nagrada prisustvovali su i primorsko-goranski župan Zlatko Komadina te državni tajnik iz Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva Ivan Bubić.

Učetverostručili izvoz

Trgovačko društvo Energy pellets d.o.o. iz Delnica osnovano je 2007. godine s osnovnom djelatnošću proizvodnje peleta kao obnovljivog izvora energije. Pelet je biogorivo proizvedeno od usitnjene i prešane drvne biomase.

Od 2008 do 2010. godine prihodi tvrtke Energy pellets narasli su sa 4,5 na 21,5 milijuna kuna, izvoz sa 4,5 na 21,5 milijuna, a broj zaposlenih sa 11 na 30.

Drugoplasirani je Goldfren iz Pazina, a na trećem je mjestu Uljanik plovidba d.d. Ostali dobitnici su redom Market Plava laguna iz Poreča, pulska tvrtka Škamp, Dynomax iz Viškova, Acquamarin iz Rijeke, Butan plin iz Novigrada, Grad iz Pule i obrt Galvanizacija Lovrić iz Pule.

Poticati gospodarstvo

Svrha projekta je poticanje gospodarskog razvoja tržišta, posebno u području malog i srednjeg poduzetništva, s naglaskom na važnost rasta, razvoja i transparentnog poslovanja.

Nakon dodjele u Opatiji, slijedi svečana dodjela nagrada gazelama istočne Hrvatske i Slavonije 27. listopada u Osijeku. Projekt završava svečanošću dodjele nagrada najuspješnijim gazelama na razini Hrvatske 24. studenoga u Zagrebu.

Business.hr